Al bijna 16 weken zwanger…

quote
Life is all about the big and small adventures

16 weken zwanger, nog zo’n 24 weken dus tot de uitgerekende datum. Raar idee hoor. Gelukkig hebben we nog tijd genoeg om ons voor te bereiden op het kleine wondertje.

Tips

Afgelopen week vond onze maandelijkse eetclub plaats. We zijn nu met 4 van de 6 zwanger. Het eerste kindje komt begin april, dan eind mei, eind juni en dan die van mij eind juli. Samen met nog 1 andere vriendin zijn wij voor het eerst zwanger. De andere 2 verwachten al hun 3e kindje. Tijdens het eten ging het natuurlijk al over het fenomeen zwanger zijn maar er vlogen ook heel wat handige tips over tafel. Zo weet ik nu wat welke tepelzalf goed werkt, welk maandverband ik het beste kan gebruiken, welke borstcompressen het fijnst zijn en mocht ik last krijgen van aambeien weet ik ook welk middel ik dan moet gebruiken. Heerlijk die tips!

Kinderwagen

Wat ik nog wel lastig vind, is de kinderwagen. Er zijn er wel een paar die ik ‘mooi’ vind, maar ze moeten natuurlijk vooral praktisch zijn. Gister zijn we bij Babypark geweest en hebben we daar wat testritjes gemaakt op het parcours daar. We twijfelen nu tussen de Mutsy Evo en de Joolz Day of Geo. De Geo lijkt mij vooral handig vanwege het feit dat je er een duo-wagen van kunt maken. Wat we vergeten zijn, is om het in- en uitklapproces uit te testen…Volgende keer maar!

Kinderkamer

Omdat we graag willen verhuizen voordat de baby er is, kunnen we ons nog niet heel erg bezighouden met de babykamer. We hebben wel wat ideeën maar uiteindelijk hangt het natuurlijk vooral af van de ruimte die we straks hebben. Mocht je dus nog een leuke eengezinswoning in Alkmaar of Heerhugowaard weten, let us know!
Nu ben ik vooral lekker op Pinterest aan het rondneuzen om nog meer ideeën op te doen.

Instagram

Op Momlife by Eve doe ik een poging mijn ‘mommy-to-be-life’ vast te leggen. Ik ben druk bezig het volgen van allerlei leuke (web)shops, wat zijn er een hoop zeg… Ik kan me gelukkig nog redelijk inhouden met bestellen maar het zal niet lang meer duren voordat ik losga…
Hier alvast een paar favorieten:

  1. Diniemini

Een superleuke webshop met handgemaakte spulletjes. Vooral de rammelaars en kussens hebben mijn hart gestolen… Ik heb mezelf nog in weten te houden maar dat gaat vast niet lang meer duren… Ook als je nog een leuk cadeautje voor me zoekt mag je hier alles kopen ;-)

 

knuffels, kussens, zwartwit
Knuffels en kussens van www.diniemini.nl

2. De Gele Flamingo

Dit is een wat grotere webshop. Ze hebben hier van alles. Van kinderkamer tot schoolspulletjes en van kinderstoelen tot borstpompen. Op deze website kun je je dus uren vermaken. Deze speeltjes voor aan de babygym vind ik bijvoorbeeld erg leuk. Enne.. het woord flamingo doet natuurlijk ook wel wat met me..

babyspeelgoed
Speeltjes voor aan de tipi babygym van Childwood. Verkrijgbaar bij www.degeleflamingo.nl

 

3. Oli & Carol 

Dit is een merk uit Barcelona en opgericht door 2 zussen. Ze zijn gespecialiseerd in rubber speelgoed. Alles wordt gemaakt van 100% natuurrubber van Hevea bomen uit Maleisië. Ik vind vooral die groente-speeltjes leuk #fitbaby ;-)
En alhoewel dit ook in Nederland verkrijgbaar is, vind ik het ook best een goed excuus om nog even een tripje naar Barcelona te maken…¿Vienes conmigo?

babyspeelgoed
100% natuurlijke speeltjes van Oli & Carol

4. Kidooz
Bij Kidooz heb ik het ‘mijn negen maanden’ invulboek besteld. Ik was namelijk op zoek naar een hippe editie en die vond ik daar. Daarnaast hebben ze nog veel meer leuke dingen. Als de babykamer van ons toekomstige huis groot genoeg is, komt deze xxl-knuffel er zeker!

knuffel konijn
XXL-knuffel van Kidooz

Natuurlijk ben ik nog veeeeeeel meer leuke webshops tegengekomen maar hier zal ik een volgende keer weer wat over schrijven. Ken jij nog leuke shops? Let me know!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*