Als je van de trap afvalt dan….

Daar zat ik dan. Op de grond, onderaan de trap. Met een huilende Josh in mijn armen. Ook bij mij begonnen de tranen te vloeien. Ik was van de trap gevallen samen met Josh. Gelukkig kon ik hem vasthouden en bleef de schade voor hem beperkt. Ik had iets meer schade..

Een normale vrijdagochtend

Het was vrijdagochtend en Josh lag te slapen. Die ochtend hadden we een rondleiding op een kinderdagverblijf gehad en Josh vond het allemaal erg interessant. Hij was al vanaf 8 uur wakker dus toen ik hem om 12 uur in bed legde, had ik het vermoeden dat hij lang zou slapen. Ik had ondertussen m’n laptop gepakt om nog even wat mails weg te werken. Na 45 minuten hoorde ik vrolijke kreetjes uit de babyfoon vandaan komen. Ik liet Josh nog even liggen maar in slapen had hij duidelijk geen zin meer.

Daar gingen we…

Ik ging de trap op en haalde Josh uit zijn bedje. Boven zong ik nog wat liedjes voor hem en daarna gingen we samen naar beneden. Ik heb geen idee meer hoe het gebeurde maar na 4 of 5 treden gleed ik weg en viel samen met Josh naar beneden. Gelukkig viel ik op mijn billen waardoor ik Josh vast kon klemmen op mijn borst.

Au…

Josh begon meteen te huilen, arm kind. Ik pakte hem goed vast en probeerde te gaan staan. Ik voelde een steek in m’n bil en scheenbeen maar staan lukte en ik strompelde naar de woonkamer. Daar aangekomen bekeek ik eerst Josh. Hij was inmiddels weer stil maar de schrik zat er nog goed in. Op het eerste gezicht leek hij geen verwondingen te hebben, gelukkig. Ik voelde inmiddels op meerdere plekken pijn maar voor zover ik het in kon schatten, had ik niets gebroken of iets dergelijks.

Hulptroepen

Ik stuurde Jordy een berichtje en uiteraard belde hij meteen op. Daarna belde ik mijn ouders en mijn broertje bood meteen aan om even langs te komen. M’n ouders waren net boodschappen aan het doen maar anders waren zij ook direct onze kant op gekomen.

50 tinten blauw

Inmiddels had ik de schade vastgesteld. Beurse billen, elleboog, pink, schouderblad en 2 schaafplekken op mijn knie en scheenbeen. Onderaan de trap hebben we namelijk een soort bankje staan en daar schoof ik met mijn linkerbeen onder. Ook de muur was gewond geraakt.. waarschijnlijk gaf mijn nieuwe trui af en liet een mooie groene streep op de muur achter..

Wat als..

Natuurlijk bedacht ik mij daarna wat er allemaal wel niet had kunnen gebeuren als ik Josh niet vast had kunnen houden. Was hij dan van de trap gestuiterd en was hij dan echt gewond geraakt? Wat had ik dan gedaan? Had ik direct 112 gebeld of zou ik naar de SEH zijn gegaan? Gelukkig liep het goed af en was Josh het voorval volgens mij alweer snel vergeten…

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*