Bye bye zwangerschapskilo’s!

Je gewicht noemen blijft voor veel vrouwen een dingetje. Ik heb er nooit zoveel problemen mee om mijn gewicht te noemen omdat het voor mij maar een getal is. Wat ik belangrijker vind, is hoe ik mij voel als ik in de spiegel kijk. De illusie dat ik ooit een sixpack zal hebben, die heb ik al laten varen. Oké, als ik er echt voor zou gaan, dan zal het vast lukken maar voor nu is dat niet mijn doel. Nee, mijn eerste doel is die zwangerschapskilo’s kwijtraken.

Fitgirl

Voordat ik zwanger was, was ik een fitgirl. In m’n dromen dan. Nee, ik sportte (eerst 20 jaar handbal, daarna CrossFit) fanatiek en probeerde daarnaast ook gezond te eten. Dat lukte meestal wel even maar ik kon het niet volhouden. Vandaar dat ik startte met een traject bij Health & Co. Toen ik in november vorig jaar startte, woog ik 75 kilo. Voor die tijd woog ik meestal rond de 70 en daar voelde ik mij prima bij, dat gewicht en vooral die vorm natuurlijk, daar wilde ik weer naartoe.

Josca en Nina van Health & Co (foto is van Health & Co)

Zwanger!

Omdat ik zwanger was, ben ik gestopt. Afvallen en zwanger zijn is geen goede combi natuurlijk. Tijdens mijn zwangerschap ben ik flink aangekomen. Gedeeltelijk omdat ik heel veel vocht vasthield maar ook wel omdat ik in het begin niet heel erg op mijn eten lette. De eerste weken van mijn zwangerschap was ik heel misselijk en als ik regelmatig even wat at, dan was het redelijk vol te houden. Vooral crackers met een dikke laag kip-kerrie salade gingen er goed in…

One hundred aaaaaanndd…. nee geen eighty..

Tijdens de afspraken bij de verloskundige en ook thuis woog ik mijzelf. M’n gewicht ging rap omhoog. Op een gegeven moment woog ik 90 kilo en omdat ik toen volgens mij net over de helft was, ging ik er vanuit dat ik de 100 ook wel zou gaan halen. En jahoor, aan het eind van mijn zwangerschap woog ik zo’n 103 kilo. 103.. Dat was dus ruim 28 kilo zwaarder dan dat ik woog voordat ik zwanger was.

Quote van Health & Co

Bye bye zwangerschapskilo’s

Na de bevalling ging m’n gewicht gelukkig alweer vrij snel naar beneden, ook merkte ik dat mijn buik alweer wat minder werd. Qua voeding probeerde ik er wel om te denken maar met een baby is regelmatig eten sowieso een uitdaging en laat ik over rustig koken nog maar zwijgen…
8 weken na mijn bevalling ging ik voor het eerst naar Nina van Health & Co. Uiteraard werd ik gewogen en werd mijn vetpercentage gemeten.

5 weken verder

Inmiddels ben ik alweer 5 weken aan de gang en zeer tevreden met het resultaat tot nu toe! Ik zal zo wat getallen delen, of scroll alvast even naar beneden.
Het heeft geen nut om aan te geven wat ik eet. Want wat voor mij werkt, hoeft niet voor een ander te werken. Waar het op neer komt, is dat ik een bepaald aantal calorieën per dag mag eten die ik eigenlijk zelf mag verdelen onder alle maaltijden. Dus als ik 6 broodjes kroket wil eten, dan is dat prima, alhoewel ik de rest van de dag dan weer wat minder kan eten… Dat doe ik dan dus ook maar niet. Daarnaast is het ook belangrijk dat ik de juiste verdeling qua eiwitten, vetten, vezels en koolhydraten binnenkrijg. In MyFitnessPal houd ik alles bij.
Voeding is 1 van de succesfactoren in de aanpak van Health & Co, daarnaast zijn mindset, beweging en herstel ook belangrijke factoren waarin ik gecoacht word.

De getallen!

Misschien was je al naar beneden gescrolld om te kijken hoe ik er nu voor sta of misschien ook niet, lees dan rustig verder.
Gewicht:       Vetpercentage:         Middel:
24/9     84,2               35,57%                    87,5 cm
23/10   79,9               33.23%                    85,0 cm

Goed resultaat toch?! Ik ben er in ieder geval al heel blij mee. Ik sport trouwens nog niet. Dit komt omdat ik daar nog even geen tijd voor kan vinden. Ik wandel wel bijna elke dag een uur en nu ga ik ook weer 3x per week op de fiets naar mijn werk. Oke, een elektrische fiets maar het is wel een uur beweging per dag.

Volgende week ‘moet’ ik weer naar Nina toe, ik ben benieuwd hoe ik er dan voor sta! Mocht je meer willen weten over dit traject? Stel mij gerust een vraag of neem contact op met Health & Co.

* De foto’s en quote zijn eigendom van Health & Co.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*