De bananendozen zijn bijna in Gambia!

Stroopwafels, klompjes en een mooie ansichtkaart!

Het is de hoogste tijd om jullie een update te geven over de bananendozen die we naar Gambia hebben verstuurd. Ze zijn er namelijk bijna!

Lege dozen..

Nog even geduld

In eerste instantie zouden we de dozen in december in gaan leveren bij het verzamelpunt maar omdat we van zoveel mensen een bericht kregen dat ze iets wilden doneren, besloten we de dozen een maand later in te leveren. Ik vond het wel lastig om dat aan onze Gambiaanse vrienden te vertellen maar ze reageerden heel goed. Ze zijn allang al blij dat ze iets krijgen en die ene maand langer konden ze ook wel wachten.

Een beetje donker maar de kamer ligt lekker vol!

1 doos minder

In Kololi hadden we ook Skinny leren kennen. Een jongen van rond de 30 die rond moet komen van het rondleiden van toeristen. Hij heeft een dochter van 7 jaar die opgevoed wordt door zijn moeder. Hij ziet zijn dochter zo’n 1x in de 2 weken omdat hij in het toeristische gedeelte woont en daar bezig is met geld verdienen. Ik had een soort van zwak voor Skinny, Jordy wat minder. Met hem hadden we ook afgesproken dat we een doos zouden vullen en opsturen, hij was natuurlijk heel blij en vroeg meteen of we een paar Clarks sandalen naar hem op konden sturen.. Toen we eenmaal in Nederland waren, zijn er nog 3-4 whatsappjes over en weer gegaan maar daarna bleef het van zijn kant stil. Ik heb nog wat berichten gestuurd maar geen reactie.. We hebben toen ook besloten om hem geen doos te sturen.

Van Nederland naar Gambia

Op 30 januari is het schip, de Milan Maersk, vanuit Rotterdam vertrokken richting Port Tangier Mediterranee Marokko. Het schip komt hier als het goed is zondag 11 februari aan. Daar wordt de vracht overgeheveld naar een ander schip. Het wordt waarschijnlijk de Maersk Roubaix of de Repulse Bay. Via deze site is alles te volgen: https://www.marinetraffic.com maar er is ook een app die je kunt downloaden: Find ship.
De stichting die dit allemaal regelt Goods for Gambia, dit geeft op hun Facebookpagina ook regelmatig een update.

Deze is klaar voor verzending!

Aankomst: 23 februari 2018

Als alles volgens schema verloopt, komen de dozen de 23e aan in Gambia. Wij hebben op de dozen duidelijk de naam en de telefoonnummers van de ontvangers geschreven. Op de factuur die wij ontvangen hebben, staan de uiteindelijke pakketnummers. Deze geven wij weer door aan onze vrienden in Gambia. Zij kunnen zelf naar de haven van Banjul gaan om het pakket op te halen of ze kunnen wachten tot ze gebeld worden. Als ze in de haven zijn, moeten ze hun ID laten zien om te bewijzen dat zij het echt zijn. Als ze geen ID hebben, dan wordt het telefoonnummer gecheckt. Goods for Gambia is aanwezig en zal foto’s maken van het ontvangst. Ik denk dat onze vrienden zelf ook heel wat foto’s zullen maken en dat ze die ons toe zullen sturen.

Bedankt!

Uiteraard willen we iedereen bedanken die allerlei spullen heeft gedoneerd. Zo had een oud-collega samen met haar moeder de halve Action leeg gekocht. We kregen een goedgevulde tas met tandenborstels, tandpasta, kleding, schoolspullen, bekers en ook haar dochters hadden zorgvuldig een mooi pakketje samengesteld. Daarnaast hebben we nog meer kleding gehad, schoolspullen, knuffels en speelgoed. Ons huis stond goed vol…
Wij hebben in elke doos nog een zakje stroopwafels gedaan, een typisch Nederlandse ansichtkaart en klompjes :-)

Stroopwafels, klompjes en een mooie ansichtkaart!

Nu maar afwachten..

Ik ga er vanuit dat we heel veel foto’s zullen ontvangen, dus zodra we die hebben, zal ik daar ook weer een post aan wijden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*