De eerste prikjes

Vandaag is het zover, Josh krijgt zijn eerste prikjes en stoer als ik ben, ga ik alleen heen en ben ik totaal niet zenuwachtig. Of stiekem toch wel?!

Liever te vroeg dan te laat

Het is 10:30. Om 11:30 moeten we bij het consultatiebureau zijn en het is ongeveer 10 minuutjes rijden. Als ik om 11:15 in de auto stap, ben ik er dus op tijd. Maar dan beginnen de overpeinzingen: Nee, om 11:10 stap ik de auto in, dan ben ik zeker op tijd, want je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren. Maar ik ga met de auto van een vriendin, misschien start ‘ie wel niet. Ik kan beter om 11:05 weggaan..

Het is 10:45 Josh zit inmiddels in de Maxi Cosi en de tas staat klaar. Ik zie dat Josh er wel een beetje klaar mee is, hij wil die auto in. We kunnen dus beter gaan rijden. Rustig ga ik nog even naar het toilet en ik check voor de 10e keer de tas. Ja, alles zit erin. Oké, dan gaan we maar.
Het is 10:55 en zonder problemen rijd ik weg. Om 11:07 komen we aan bij het consultatiebureau. Daar parkeer ik de auto voor de deur. Josh slaapt. We hebben nog 23 minuten.. Ik besluit om nog maar even in de auto te blijven zitten en mijn Instagram te checken. De tijd tikt langzaam voorbij.. Om 11:20 stap ik rustig de auto uit en loop ik samen met Josh richting het bureau. Uiteraard mogen we daar ook nog 10 minuten wachten voordat we aan de beurt zijn.
Als we eenmaal aan de beurt zijn, vraagt de verpleegkundige of ik zenuwachtig ben voor de eerste prikjes. Zenuwachtig? Ik? Nee hoor, we zijn gewoon rustig van huis weggegaan en gaan nu meemaken wat er gaat gebeuren zeg ik zo nonchalant mogelijk. Gelukkig kan Josh nog niet praten..

Komt ‘ie dan

Na een aantal vragen en lichamelijk onderzoek is het tijd voor de prikjes. Josh ligt op het kussen en prik 1 wordt gezet. Josh zet het op een brullen. Daar komt prik 2. Ik pak hem op en troost hem. Gelukkig wordt hij redelijk snel wat rustiger. Eigenlijk viel het me allemaal wel mee. Op naar volgende maand, dan krijgt hij de volgende prikjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*