De Eetclub

Gepimpte burger met zoete aardappelpatat!

Eigenlijk weet ik niet eens hoelang we het al doen maar volgens mij komen we in ieder geval al 5 jaar elke maand samen voor ‘De Eetclub’. We proberen zo min mogelijk maanden over te slaan maar in de zomer en rondom Kerst kan het weleens zijn dat er toch wat langer tussen onze dates zit.
‘We’ zijn trouwens 6 meiden en om het simpel te houden, kennen we elkaar van de handbal. Niet iedereen speelt meer maar we hebben toch zo’n 15 jaar samen gespeeld.

Gister, 9 juli, was ik aan de beurt. Ik heb momenteel zwangerschapsverlof dus alle tijd om in de keuken te staan. Ik liet me inspireren door de zomerse temperaturen, maar je raadt het al, gister was het niet echt zomers. De temperatuur was oké maar uiteindelijk hebben we toch maar binnen gegeten. Degene die kookt, mag helemaal zelf bepalen wat er gemaakt wordt. Je hoeft ook echt geen uren in de keuken te staan, een wereldgerecht van Knorr is bij wijze van spreken ook prima. Ik heb deze keer voor een diner zonder vlees en vis gekozen.

Water met gember, komkommer en munt.

Het voorgerecht

Als voorgerecht maakte ik een koude komkommer-meloensoep van Em’s real food. Het recept gaf aan dat dit genoeg zou zijn voor 4 glaasjes maar uiteindelijk heb ik alles verdubbeld. Ik kwam alsnog uit op ‘maar’ 600 ml. Niet genoeg voor een volwaardig voorgerecht. (oja, deze keer zijn we met 5 personen omdat 1 van de meiden vorige week mama is geworden). Om er toch een volwaardig voorgerecht van te maken, heb ik ervoor gekozen om naanbrood met verschillende dipjes/smeersels erbij te serveren + wat rauwkost.

Koude komkommer-meloensoep met brood, rauwkost en dip.

Het hoofdgerecht

Als hoofdgerecht heb ik bietenburgers gemaakt. In eerste instantie was ik van plan om een proeverij van 3 vega-burgers te maken maar dat vond ik wel erg ambitieus dus ik heb het bij deze ene burger gehouden.

Bietenburgers in de pan

De burger heb ik geserveerd op een geroosterd grof broodje en op tafel had ik een aantal toppings (avocado, mango, tomaat, rucola) gezet zodat iedereen zelf de burger kon ‘pimpen’. Naast een burger kan patat natuurlijk niet ontbreken, ik heb er zoete aardappel patat uit de oven bij geserveerd. (Even kort hoe wij het altijd doen: zoete aardappels wassen, in patatvorm snijden, op bakplaat met bakpapier, besprenkelen met olie en eventueel wat kruiden, daarna 25 minuutjes op 200 graden in de oven, tussendoor ff husselen, love it!)

Gepimpte burger met zoete aardappelpatat!

 

Het dessert

Hoewel het voor- en hoofdgerecht beide redelijk healthy te noemen zijn, ben ik met het dessert los gegaan: gecondenseerde melk, slagroom, fudge… genoeg suikers dus! Ik heb namelijk salted caramel ijs gemaakt, een recept van Chicks Love Food waarbij je geen ijsmachine nodig hebt.

Salted caramel ijs

Omdat de keuze (lees: helemaal geen keuze) niet reuze was bij de plaatselijke supermarkt, heb ik ijsbakjes gekocht. Maar ze vielen gelukkig in de smaak en heel vervelend… er is nog wat over…

Dit kan toch alleen maar lekker zijn?!

Het was weer een geslaagde avond, op naar de volgende!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*