De vroege-vogel-club

Het is 05:30 en vanuit de kamer naast ons hoor ik een lief stemmetje ‘mama’ roepen. Ik draai me nog een keer om in de hoop dat Josh dat ook doet, helaas. Het lieve stemmetje verandert in een zeurend stemmetje. Ik kijk naar links en zie dat mijn vriend nog slaapt, of doet alsof. Ik loop naar het kamertje van Josh en zie hem rechtop in bed staan. ‘Slapen nee’. Ik neem hem mee naar onze kamer en leg hem, samen met zijn 4 favo knuffels, tussen ons in. Ik vertel hem dat alle kindjes nog slapen dus dat Josh ook nog even moet slapen. Hij blijft stil maar zijn handjes gaan op onderzoek uit. Hij knijpt in mijn neus, legt 1 van zijn knuffels op mijn hoofd en begint met zijn beentjes te spartelen.

Oké oké, we gaan al naar beneden.

De ochtenden daarna gaat het ongeveer hetzelfde. Rond 05:30 wordt hij wakker met als dieptepunt een ochtend dat hij om 04:45 wakker wordt… We proberen verschillende technieken: in bed laten liggen, een boekje geven, toch bij ons in bed, filmpje kijken bij ons in bed. Papa valt nog lekker in slaap, ik niet en Josh ook niet.

Waarom wordt hij zo vroeg wakker? Ik google het één en ander en lees dat een kindje van bijna 2 tussen de 11-14 uur slaap nodig heeft. Tussen de middag slaapt hij zo’n 1,5 uur en ‘s nachts ongeveer 10 uur (van 19:30-05:30). Josh kan blijkbaar al rekenen want dit is 11,5 uur. Aan de ene kant vind ik het ook niet erg. Ik ben een ochtendmens dus ik sta ‘s ochtends ook wel meteen aan maar als ‘ie een uurtje langer zou kunnen blijven liggen… Ach, het is vast een fase.

Het tijdstip dat ik dit schrijf is 06:10. Josh slaapt nog maar ik ben al wakker, zal ik hem roepen met mijn lieve stemmetje of zal ik meteen op die zeurende overgaan? 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*