Groene vingers – deel 2

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat ik niet echt groene vingers heb maar… ik ga graag uitdagingen aan en zo ook deze! Ik heb namelijk een aantal nieuwe planten gekocht voor in huis. Hiermee wil ik een soort van urban jungle (woontrend uit 2015 ‘hoe meer planten in huis hoe beter’) creëren. Zie hier het resultaat:

Tadaaaaa!!
Tadaaaaa!!

Leuk toch?! Ik heb alles gekocht bij Intratuin en het daar ook meteen laten oppotten, wel zo handig. Omdat ik mijn planten de optimale verzorging wil geven (dit keer ga ik echt mijn best doen..), heb ik ze allemaal even opgezocht op het wereldwijde web en een korte samenvatting van mijn bevindingen gemaakt. Misschien herken je een of meerdere planten en heb je wat aan mijn info!

 

IMG_5735
Echeveria

Echeveria
De Echeveria is een woestijnplant en slaat water op in de blaadjes, wortels en stengels. Zo kan hij overleven in droge periode. De plant kan tot en met oktober buiten staan en binnen doet hij het prima op een zonnige plek of op een plek met wat schaduw. Als er bloemetjes tevoorschijn komen, betekent dit dat de plant het naar zijn zin heeft.

IMG_5736
Hedera Helix

Hedera Helix
De Hedera Helix is een klimop en bereikt hoogtes van 10 meter met gemak. (kom maar op met die urban jungle..) De klimop is 1 van de meest luchtzuiverende woonplanten. De plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en geeft zuivere zuurstof terug. De klimop vraagt wel iets meer verzorging, hij moet regelmatig water krijgen en niet in de felle zon staan. En…af en toe een sproeibeurt met lauw water..

Pannenkoekenplant
Pannenkoekenplant

Pilea peperomioides
De Pilea, ook wel de pannenkoekenplant, was in de jaren ’70 een trend maar is weer helemaal terug! Het is familie van de brandnetelplant en eenvoudig te verzorgen. De plant is makkelijk te stekken, dus dat wil ik dan ook zeker gaan proberen (weer een uitdaging..) De plant heeft wekelijks een slok water nodig en 1x per maand plantenvoeding.

 

Tillandsia
Tillandsia

Tillandsia
De Tillandsia is wel een hele makkelijke! De plant leeft namelijk van de lucht! Als ik even verder lees, blijkt dat ik de plant toch 2x per week moet besprenkelen met (regen)water. De plant kan gewoon ergens liggen en heeft dus geen grond o.i.d. nodig.

Haworthia fasciata
Haworthia fasciata

Haworthia fasciata
Ook wel de Zebra Haworthia genoemd is een sterke vetplant en zeer makkelijk te verzorgen. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en heeft af en toe wat water maar verder weinig aandacht nodig.

????
????

Alleen van deze 3 cactussen/vetplanten weet ik de naam niet en kan ik die ook niet zo snel achterhalen…Weet jij toevallig wel welke het zijn? Let me know!

Bronnen:
www.mooiwatplantendoen.nl
www.wikipedia.nl
www.bloemenbureauholland.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*