Het ei dat geen omelet wilde worden…

ei
Als ei weet je nooit waarin je transformeert. Best spannend. Verander je in een kuikentje, word je gekookt en daarna gevuld? Of word je gekookt, in plakken gesneden en beland je op een pistolet met sla, kaas, tomaat en ham? Het zou ook zo kunnen zijn dat je onderdeel wordt van een pannenkoek of zoals in het geval van vanavond een omelet… Dit ei had er blijkbaar geen zin in en hij had z’n vriendjes gevraagd hem te helpen. Mijn plan was om een omelet te maken met groente. Het uitje, de paprika en de champignons lagen inmiddels al in stukken in het kokosvet. Ik pakte vol vertrouwen de doos met eieren. Even 3 eitjes klutsen, wat melk en kruiden erbij en in de pan gieten. Dat dit een hels karwei zou worden, zag ik toen nog niet aankomen. Ik pakte ei nummer 1 (achteraf het ei dat er absoluut geen zin in had) en sloeg deze met enige souplesse kapot. Je raadt het al, er belandde een stukje schil in de maatbeker. Ik heb ooit eens gelezen dat je je vingers dan nat moet maken en het stukje schil dan zo kunt pakken maar dit is mij nog nooit gelukt. Met behulp van mevrouwtje theelepel lukte het gelukkig wel. Ei nummer 2 voegde zich zonder problemen bij zijn woedende vriend. Ei nummer 3 had er lucht van gekregen en deed wat ei nummer 1 hem waarschijnlijk in de doos al had gevraagd, ook hij liet een stukje schil achter. Behendig als ik inmiddels ben met het theelepeltje had ik het stukje schil er zo uit. Hoppa! Even klutsen, wat melk erbij en nog even klutsen. Qua kruiden voegde ik er een snufje zout, wat paprikapoeder en natuurlijk versgemalen peperkorrels aan toe. En jahoor, de pepermolen zat ook in het complot.

peperkorrels
De foto zegt genoeg denk ik…

Ik liet mij niet uit het veld slaan en pakte mijn paarse vriend erbij. Gna, gna eitjes, ik lust jullie rauw!

redding
#opgelost!!

Nog nagloeiend van mijn geniale oplossing, ging ik verder met de bereiding. Het eimengsel voegde ik toe aan de groentes. Deksel erop en wachten maar.

Het geheel zag er redelijk gestold uit, ik liet het op de deksel glijden en daarna weer voorzichtig op de andere kant in de pan. Tja, zo makkelijk als ik het nu beschrijf, ging het natuurlijk niet. Ei 2 gleed lekker mee, ei 3 twijfelde en ei 1, je raadt het al, bleef stug zitten waar hij zat. Ik besloot er niet teveel aandacht aan te besteden en probeerde met mijn spatel te redden wat er te redden viel. Dit lukte aardig moet ik zeggen.

omelet
Het resultaat!

Het gerecht was inmiddels klaar. Even wat chilisaus om het geheel af te maken en het maaltje kon naar binnen geschoven worden. Ik was het avontuur in de keuken nog eens aan het overdenken en besloot dat ik er wel een blog over kon schrijven. De titel zou dan iets worden van: De overwinning op het ei!

Totdat ik bij elke hap op een peperkorrel beet…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*