In love with.. Granola

De lekkerste granola maak je natuurlijk zelf! Het leuke aan zelf granola maken, vind ik dat je kunt blijven variëren. Meestal maak ik een basisgranola en deze vul ik dan aan met bijvoorbeeld vers fruit.

Hier de granola die ik als basis gebruik met daaronder wat tips om je ontbijt nóg lekkerder te maken.

Ingrediënten:

200 gram havermout
30 gram kokosvlokken
75 gram ongebrande notenmix
2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
1 el cacaopoeder


Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor 160 graden
– Pak een kom en doe hier alle ingrediënten in
– Even mengen
– Pak een bakplaat en strooi de inhoud van de kom hierop
– Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten* in de oven (*dit is afhankelijk van je oven)
– Als de granola lichtbruin is, is het klaar
– Als de granola is afgekoeld, kun je deze in een voorraadpot stoppen

Variatie:
– In plaats van cacao kun je kaneel gebruiken of speculaaskruiden
– Voeg eens pompoen- of zonnebloempitten toe
– Als de granola uit de oven komt en is afgekoeld, kun je gedroogd fruit toevoegen, denk aan: abrikozen, rozijnen enz. Dit kun je ook toevoegen wanneer je de granola in je kwark verwerkt
– Smelt (pure) chocolade en giet deze over de granola heen als deze is afgekoeld of hak een chocolade reep in klein stukjes en voeg deze toe aan de pot met granola
– Vers fruit of diepvriesfruit toevoegen is natuurlijk altijd een goed idee!

Laat je mij even weten hoe jij jouw granola het liefst eet?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*