Let’s get….. fit!

gezond, fit, sporten, lifestyle
Modderhappen tijdens de Bootcamp Obstacle Run

Misschien herken je het wel, misschien ook niet.. maar al een tijdje, ongeveer zo’n 2-3 jaar, ben ik bezig met gezond eten. Maar wat is nu gezond? Eigenlijk weet ik het niet meer. Oké, frikandellen, patat, shoarma, snoep, chips, dat is allemaal niet gezond, dat weet ik. Maar een broodje met kaas, kan dat nog wel? Al ruim een jaar eet ik bijna geen brood meer als lunch. Ik heb braaf een bakje sla mee naar mijn werk en dat vul ik aan met andere groentes en eiwitten zoals ei of tonijn. ’s Ochtends eet ik meestal kwark of havermout, ’s avonds eet ik niet teveel koolhydraten en mijn tussendoortjes bestaan uit wortels, crackers met kipfilet, een proteïneshake of fruit. Dit klinkt best als voeding voor een fit iemand maar ik betrap mezelf erop dat ik vaak cheat en het laatste jaar te vaak…

fit, crossfit, gezond, roeien
Toen ik nog fit en fruitig was..

Dieet dit, lifestyle dat..

Bijna 3 jaar geleden begon ik met Crossfit (een combi van gewichtheffen, turnen en atletiek, pas op: verslavend!). Daar kwam ik in aanraking met gezond eten. Voor die tijd vond ik het al leuk om verschillende recepten uit te proberen maar ik hield mij toen nog niet zo bezig met wel gezond en niet gezond. Omdat ik voor mijn doen best vaak aan het sporten was, wilde ik hier ook resultaat van zien. En we weten het, je lichaam wordt niet gemaakt in de sportschool maar vooral in de keuken! In de box waar ik toen zat (Crossfit Heerhugowaard) werd een seminar gegeven door 2 dames van LoveFitFood, erg inspirerend, ik ging dan ook vol goede moed van start met de challenge van 45 dagen. Het ging goed totdat een blindedarmontsteking roet in het eten gooide, ik moest geopereerd worden en had ruim een week nodig om te herstellen – daar schreef ik trouwens ook een blog over – Ik heb in die week niet heel veel gegeten maar mij ook niet echt aan de challenge gehouden. Daarna heb ik de challenge wel weer een soort van opgepakt en ik zag ook wel echt resultaat. Of was mijn blinde darm gewoon 3 kil0?!
Na deze challenge heb ik nog een 10-weekse challenge gevolgd via Dion (Trainer bij Crossfit Heerhugowaard). Deze challenge deed ik samen met mijn vriend. Na deze challenge woog ik 65 kilo en voelde ik mij zo fit als een hoentje. Ik hield het gezond eten redelijk goed vol en daarnaast sportte ik 2-3 keer per week bij Crossfit Alkmaar.

Bonaire

En toen gingen we op vakantie naar Bonaire. Tot 13:00 ging het goed, daarna ging ik los. Lunchen met o.a. patat en Amstel Bright. Rond 16:00 een portie nachos met Amstel Bright. Bij het avondeten patat en  Amstel Bright en tijdens de gezellige strandfeestjes ook Amstel Bright… Tja..

amstel bright, gezond, fit
Deze laten we voorlopig lekker in het zand staan..

We gaan het anders doen

We zijn nu ruim een jaar verder en die 65 heb ik niet meer gezien op de weegschaal. Toen we terugkwamen uit Bonaire stond ‘ie volgens mij op 70 en inmiddels op 75. Hoe goed ik ook mijn best doe, ik val niet af. Nu weet ik dat het getal op de weegschaal ‘just a number’ is maar ik merk dat ik niet gelukkig ben. Poeh, dat is best een heftige uitspraak hè. Niet gelukkig is misschien ook overdreven maar eten is echt een dingetje geworden. Doordeweeks gaat het tot een uur of 16:00 meestal wel goed maar dan begint het snaaien. Broodjes pindakaas, pakken koek, zakjes met noten, repen chocolade, niets is veilig… En dit is niet 1x in de week maar zo’n 3-4 keer, doordeweeks dan he. In het weekend vind ik het helemaal moeilijk. We gaan vaak ergens lunchen of even iets drinken. Natuurlijk zie ik dat meeste restaurants ook salades hebben maar die taartjes zien er ook zo lekker uit en ik heb vanochtend gesport, dus dan kan het wel toch?! Tja, met het bedenken van goede excuses heb ik geen moeite.

Health & Co

Aan de ene kant vind ik dat ik het zelf moet kunnen. Maar dat lukt dus niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar iets waarvan ik denk dat het mij gaat helpen. Ik ben vandaag bij Nina van Health & Co geweest. Ik ga een programma van 10 weken volgen waarbij ik elke week een consult heb waarin we de voortgang bespreken. En dat heb ik nodig, iemand aan wie ik mij elke week moet verantwoorden. Daarnaast hebben we foto’s gemaakt en heeft Nina mij opgemeten. Ik ben dit expres voor de feestdagen gestart omdat ik anders ‘bang’ ben ik dat helemaal los ga. Nu kan dat dus niet, anders wordt Nina boos ;-) Dit weekend krijg ik van Nina de eerste opdracht en woensdag ga ik weer naar haar toe. Ik heb er een goed gevoel bij en heb ook echt zin om ermee aan de gang te gaan.

Benieuwd hoe mij dit afgaat? Ik ga erover bloggen! Let’s get fit again ;-)

 

 

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*