Leuk zo’n speen…

Josh heeft een speen. Oké, alleen met slapen, maar toch, hij heeft er 1. 

Ruim 2 jaar terug, toen ik nog dacht dat alles hoe ik het wilde het ook daadwerkelijk zou gaan worden, probeerde ik de speen niet te introduceren. Maar Josh had er zoveel baat bij. Hij werd rustiger, sliep makkelijker in en was ook snel te troosten als hij wakker werd.

Inmiddels is hij bijna 2 jaar en eigenlijk vind ik het wel mooi geweest. Ja ik ja. Als ik het Josh zou vragen, dan wil hij z’n ‘sepeen’ nog lang niet kwijt. Langzaamaan probeer ik hem te vertellen dat spenen voor baby’s zijn en niet meer voor grote kinderen zoals hij. We doen de speen na het slapen resoluut in zijn mandje. Anders pakt hij de speen namelijk zodra hij 1 voet in zijn kamer zet. En de regel is: je krijgt de speen alleen als je gaat slapen.

De reden dat ik het nu wel genoeg vind, is omdat ik wil voorkomen dat zijn tandjes niet goed groeien. Voor z’n spraak/taalontwikkeling ben ik niet zo bang want hij heeft al een uitgebreid vocabulaire en eigenlijk praat hij bijna niet met zijn speen in.

Maar goed, stoppen is een leuk idee maar hoe gaan we dat doen? Ik heb verschillende dingen gelezen:

– meegeven met de vuilnisman.
– wachten tot het december is en meegeven naar Spanje
– kapot knippen
– per ongeluk/expres kwijtraken
– op kraamvisite gaan en aan de baby geven

Hmm, ik weet het niet. Hij zit nu ook weer in een fase dat hij slechter inslaapt en ‘s nachts wakker wordt. Ik ben bang dat als we z’n speen nu wegdoen, de nachten helemaal drama worden.

Dus we wachten nog even, maar hoe lang en hoe gaan we het aanpakken?

Tips/adviezen zijn welkom :)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*