Mijn Hedera en de groene vingers die ik niet heb…

 

Daar staat 'ie dan...
Daar staat ‘ie dan…

Wat een zielig plaatje he… Zo’n 3 maanden geleden heb ik deze Hedera gekocht op de markt voor niet meer dan 2 euro. Het potje + potgrond had ik al, dus het was alleen even een kwestie van overpotten en regelmatig water geven. Je raadt het al, dat laatste ben ik regelmatig vergeten… De Hedera ken ik als een irritante klimplant die je hele tuin binnen de kortste keren overneemt als je niet oplet. In huis zou dat niet zo’n vaart lopen dacht ik.. en dat klopte, al had dat een hele andere oorzaak. Eind juli, vlak voordat we op vakantie zouden gaan, zag ik de trieste bruine kleuren. Had ‘ie dan toch meer water nodig dan ik dacht? Of stond ‘ie toch te warm in ons huis dat op zomerse dagen meer weg heeft van een sauna dan van een normale woonkamer… Tijd om daar over na te denken had ik niet, want het was tijd om de koffers te pakken! De Hedera liet ik staan, degene die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo’n opruimerig type ben en spullen gerust een paar dagen, weken of soms zelfs maanden kan laten slingeren… (Hulde aan de opruimerige partner in mijn leven ;-) ) Ons huis werd tijdens de vakantie bewaakt door mijn broertje en volgens mij heeft die hem veel liefde gegeven want ik zie opeens weer een takje met groene blaadjes tevoorschijn komen!┬áDit motiveert mij ontzettend (het klopt, hier bespeur je enig sarcasme..) om er weer een irritante Hedera van te maken!

Ik ben mij natuurlijk (sarcasme.. huh? wat?) gaan verdiepen in de Hedera en ik kwam een site tegen met wat tips en als prachtige laatste zin stond er: “Hedera’s zijn bijzondere sierlijke en sterke planten die zelden of nooit teleurstellen”. Dus…

De Hedera ziet er op dit moment zo uit:

Groei Hedera, groei!
Groei Hedera, groei!

Dit heb ik trouwens uit eigen groene overwegingen gedaan. Nu maar hopen dat hij het overleeft… Ook zo benieuwd naar de avonturen van mijn Hedera? Volg mij op Facebook en Instagram en ik houd je op de hoogte!
Oja, heb jij wel groene vingers? Tips zijn natuurlijk welkom!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*