Muffins

ChicksLoveFood - Het meal planning-kookboek.
ChicksLoveFood – Het meal planning-kookboek.

En wat doe je op zo’n druilerige zaterdag als vandaag? Juist nieuwe recepten uitproberen! Afgelopen donderdag kreeg ik dit te gekke kookboek voor mijn verjaardag. Als ik een nieuw kookboek heb, lees ik ‘m vaak eerst helemaal door. Maar toen ik bij blz. 16 aankwam, sprintte ik direct naar de keuken. Courgette-banaanmuffins, dat kan toch alleen maar lekker zijn?!
courgette, check
banaan, check
2 eieren, check
dadels, check
havermout, check
water, check

De blender sprong bijna een gat in de lucht, waarschijnlijk blij dat hij mijn persoonlijke assistent weer mocht zijn. Omdat ik geen keukenmachine heb (staat uiteraard heel hoog op m’n verlanglijstje!!) gebruik ik vaak mijn blender voor al mijn baksels. Niet altijd handig maar ik kom meestal een heel eind. Gelukkig ook met deze muffins.

Klaar om de oven in te gaan!
Klaar om de oven in te gaan!

Het nieuwste boek van Nina en Elise staat trouwens vol met recepten die je makkelijk van te voren kunt bereiden en waar je max. 5 ingrediënten voor nodig hebt. Ideaal dus!

Jummie!!
Jummie!!

Deze muffins kunnen prima als ontbijt gegeten worden maar als tussendoortje doen ze het uiteraard ook goed.
Oja, het plankje heb ik gekocht tijdens een wijnproeverij (logisch toch..haha). Ik vind het superleuk om de maaltijden/hapjes die ik maak te presenteren op zo’n houten plank. Deze plank is van Pimenta Loreti.

Heb jij vandaag nog wat nieuws uitgeprobeerd of ben je dit binnenkort van plan? Let me know!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*