‘O, ben je nog maar 29 weken?’

Leuk dat zwanger zijn maar je kunt ook behoorlijk onzeker gemaakt worden door je omgeving. Gelukkig sta ik redelijk stevig in mijn schoenen maar ik kan goed begrijpen dat opmerkingen van de buitenwereld je flink kunnen raken.

Ik ga niet de onschuld zelve spelen, ook ik maak weleens opmerkingen (vaak onbewust) die iemand anders onzeker kunnen maken. Maar daar zal ik vanaf nu op gaan letten!

Maar goed, hier even een rijtje van opmerkingen die ik zelf gehoord heb of die collega-zwangeren te horen hebben gekregen:

– Jeetje, weet je zeker dat je niet al een maand verder bent?

– Voor 2 eten als je zwanger bent, is een fabeltje hè!

– Niet te zwaar worden hè (gevolgd door een indringende blik)

– Weet je zeker dat het er geen 2 zijn?

– Je gaat zeker al bijna bevallen? (Dit werd gezegd terwijl ik 5 maanden zwanger was..)

– Draag je nú al zwangerschapskleding? Ik ging dit pas dragen bij … weken.

– Als je nu al zo’n buik hebt, dan ben je tegen het einde vast gigantisch rond..

– Jij krijgt vast een groot kind!

Ik weet dat ze vast goed bedoeld zijn maar af en toe….

Uiteraard heb ik wel ff research gedaan en overal lees ik dat een grote buik verschillende oorzaken kan hebben. Het kan liggen aan de hoeveelheid vruchtwater, de ligging van het kindje maar ook met je eigen postuur. De buik van een lang persoon, oogt snel kleiner dan de buik van een wat kleiner persoon.

Ik ben in ieder geval blij met m’n buik. Ons kindje houdt waarschijnlijk gewoon van wat extra ruimte. Het is dus maar goed dat we voor de middelste slaapkamer qua maat zijn gegaan en niet voor de kleinste kamer in ons huis ;)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*