Risotto met zalm of kip

De lekkerste risotto eet je natuurlijk in Italië maar deze komt aardig in de buurt! Ik houd ontzettend van zalm maar je kunt deze variant ook prima eten met kip. Zonder zalm of kip mag natuurlijk ook!

Het originele recept is van Health & Co, deze vind je hier. Ik geef vaak mijn eigen draai aan recepten. Hier mijn versie:

Ingrediënten voor 2 personen:
– 150 gram risottorijst (bijv. van Lassie)
– 400 gram champignons
– 1 courgette
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1 groentebouillonblokje
– 600 ml. water
– 200 gram zalm of kip
– 1 el (kokos)olie
– peper

En dan?
– Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook. Verhit de kokosolie in een (hoge of diepe wok) pan en bak hierin de ui en knoflook.
– Snijd ondertussen de champignons en courgette in stukjes.
– Voeg de risottorijst toe aan het ui/knoflookmengsel en bak dit een paar minuten mee.
– Breng het water aan de kook (lang leve de Quooker).
– Pak een maatbeker, giet het kokende water hierin en voeg het bouillonblokje toe. Roer totdat het blokje opgelost is.
– Voeg beetje bij beetje het water toe aan de pan met risotto, ui en knoflook. Giet er pas weer water bij als het water helemaal is opgenomen. Blijf ondertussen roeren.
– Als je al het water toegevoegd hebt, na 15-20 minuten, voeg dan de champignons en de courgette toe.
– Laat het geheel dan nog 10-15 minuutjes pruttelen.
– De risotto is klaar als het beetgaar is, tussendoor even proeven dus.
– Klaar? Je kunt voor de smaak eventueel nog wat peper toevoegen.

Kip/Zalm
– De kip snijd ik in stukjes en bak deze in een aparte pan. Zodra de risotto helemaal klaar is, voeg ik de kip toe.
– De zalm bak ik in zijn geheel in een aparte pan en serveer ik naast de risotto. Natuurlijk kun je de zalm ook door de risotto heen roeren.

Klaar is je risotto, eet smakelijk!

Laat je mij even weten wat je ervan vond? Variaties op dit recept zijn uiteraard van harte welkom!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*