Sinterklaas vieren met een baby. Ja of nee?

Over ruim een maand komt Sinterklaas met zijn pieten naar Nederland. Josh is tegen die tijd net 4 maanden oud, hij snapt natuurlijk nog niets van het hele feest maar stiekem vind ik het wel leuk om er iets aan te doen en wel om deze reden.

Mijn opa is Sinterklaas!

Vroeger vierden wij altijd Sinterklaas en vooral bij mijn opa en oma werd er een groot feest van gemaakt. Of naja, bij mijn oma moet ik zeggen want mijn opa was er nooit, die had altijd een biljarttoernooi..

Mijn opa als Sinterklaas!

Ik dacht daar nooit over na, mijn opa was een fervent biljarter en tja, zolang ik mijn cadeaus maar kreeg en er pepernoten waren, mocht hij van mij de hele avond wegblijven.

Toen ik een jaar of 9 (klopt dit mam?) was. Vertelden mijn ouders mij dat Sinterklaas niet bestond maar dat mijn opa Sinterklaas was. Mijn eerste reactie was: ‘Maar waar bewaart opa al die cadeaus dan?’ Gevolgd door: ‘En hoe komt hij aan al dat geld?’

Hallo Sinterklaas!

Mijn opa was 25 jaar lang dé Sinterklaas van Heerhugowaard. Hij deed al die jaren de intocht, kwam bij gezinnen thuis en zat uren in het winkelcentrum… Gek idee dat er eigenlijk heel veel kinderen bij mijn opa op schoot hebben gezeten en dat hij waarschijnlijk in heel wat fotoalbums staat..

Hier zong ik waarschijnlijk een liedje voor mijn opa uhh.. Sinterklaas..

Toen ik 11 was, mocht ik samen met mijn neef en nicht Piet zijn tijdens de intocht. Dat jaar zou mijn opa namelijk voor het laatst Sinterklaas zijn. Een jaar later overleed hij..

Sinterklaas heeft voor mij dus wel een speciale betekenis en daarom gaan we het ook gewoon vieren. Niet heel uitgebreid maar gewoon met een paar kleine cadeautjes voor Josh, chocoladeletters voor papa en mama én natuurlijk moet er schoentje gezet worden!

Dus Sinterklaas, kom maar binnen met je knecht want wij zijn dit jaar heel lief geweest!

Uiteraard heb ik al wat voorwerk gedaan en een verlanglijstje voor Josh gemaakt. Deze vind je hier.

Hoe vier jij Sinterklaas met je gezin? Ik ben benieuwd!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*