Tip: Macramé wandhanger van Action – DIY

Ben je net als ik creatief (vooral voor je gevoel..) en impulsief tegelijk? Dan is dit de ideale DIY voor jou! Mijn probleem is dat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn maar dat ik geen geduld heb om iets echt helemaal te leren. Zo ben ik een tijdje terug begonnen met haken. Rechte lapjes gaat prima maar dan…

Macra je mee?

Toen ik vrijdag door de Action liep, eigenlijk op zoek naar houten kralen voor een ander creatief project, zag ik deze DIY staan voor maar €1,99. Het zag er makkelijk uit en voor die prijs kun je zoiets niet laten liggen toch?

Appeltje eitje

Toen ik de gebruiksaanwijzing doornam, leek het inderdaad vrij simpel alleen die Weitasknoop werd niet heel duidelijk uitgelegd. Gelukkig staat YouTube vol tutorials. Ik gebruikte deze –> uitleg Weitasknoop.

Daar gaan we dan!

Eigenlijk was ik binnen een klein uurtje klaar met knopen. Ik heb het filmpje maar een keer of 3 hoeven kijken en daarna had ik de smaak te pakken. Hieronder een aantal foto’s van het proces.

Tip: plak de stok vast met tape en klem de 2 middelste touwtjes tussen je buik en tafel. Als je zwanger bent, gaat dit helemaal makkelijk ;)

Proces

Niets meer aan doen!

In het begin moet je 14 stukken touw van 2 meter knippen. Ik was niet helemaal consequent dus sommige stukken waren iets korter. Als je dit nou ook hebt, hang die stukken dan aan de buitenkant. Daar hoef je namelijk aan het eind het minst af te knippen.

In het pakket zitten ook kralen en veren om de wandhanger mee af te maken. Natuurlijk kun je ook je eigen creativiteit gebruiken en er wat anders aan hangen.

Macramé Action

Ik heb de witte variant maar ik zag dat je het pakket ook hebt met roze en mintgroen touw. Misschien ook leuk om kleuren te combineren trouwens!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*