Voorlezen aan je baby + 5 boekentips!

Panda, panda waar ben je

‘Lees je nu al voor aan Josh?’ Dat het geen nut heeft om voor te lezen aan je baby is natuurlijk grote onzin. Want voorlezen…

…is leuk!

Na het fruitmoment lees ik meestal een boekje voor aan Josh. Hét prentenboek van 2019 ‘Een huis voor Harry’ is favoriet. Als ik het boek en het bijbehorende knuffeltje pak, zie ik Josh al kijken. Terwijl ik voorlees, luistert hij aandachtig. Vooral als ik gekke stemmetjes opzet verschijnt er een glimlach op z’n gezicht. Dat ik het boek inmiddels al 20x aan hem voorgelezen heb, vindt hij totaal niet erg en mij verveelt het boek ook niet. (Lees hier mijn blog dat ik schreef naar aanleiding van de Nationale Voorleesdagen)

Voordelen van voorlezen

Van kleins af aan ben ik al dol op lezen. Ik lees Josh niet alleen voor omdat ik het zelf leuk vind maar ook omdat het goed is voor zijn taalontwikkeling. Hoe klein hij ook is, hij leert (nieuwe) woorden, hij raakt vertrouwd met taal, leert te luisteren en zich te concentreren én we hebben een gezellig moeder-zoon-moment.

Top 5 (voorlees)boekjes

5. Baby ziet…
Dit boekje vond Josh al leuk toen hij een week of 10 was. Het boekje is van karton en staat vol met patronen die baby’s al kunnen waarnemen. Wij hebben de oude versie maar de nieuwe versie heeft een spiegeltje. Verkrijgbaar bij onze vrienden van bol.com –> Baby ziet…

4. Panda, panda, wat zie jij daar?
Dit boekje heb ik een tijdje terug voor maar €2,50 gekocht bij Kruidvat. In dit boekje geen koe en paard maar het spinaapje en de trompetkraanvogel. Het gaat over de 10 bedreigde diersoorten. De tekeningen zijn van Eric Carle, ja, die van Rupsje Nooitgenoeg. Prachtig dus! Als je mazzel hebt, heeft Kruidvat ‘m misschien nog maar anders ook te verkrijgen bij Bol. –> Panda, panda, wat zie jij daar?

Panda, panda waar ben je

3. Takkie
Dit is een echt voorleesboekje. Er staan meerdere avonturen in over Jip & Janneke. En zeg nou zelf, in iedere boekenkast moet toch tenminste 1 boek over Jip & Janneke staan? Als je dit boekje koopt, steun je trouwens de Fiep Westendorp Foundation! En ja, deze is verkrijgbaar bij de Hema. –> Takkie

2. Raad eens hoeveel ik van je hou
Bruna had tijdens mijn zwangerschap een actie waarbij dit boek maar €2,- kostte. Direct gekocht natuurlijk. Uit dit boekje komt de bekende uitspraak: ‘Ik hou van jou tot de maan en terug’. Het leuke aan dit boekje vind ik de logica van Hazeltje en de reactie hierop van zijn mama. Dit boek is er in verschillende uitvoeringen, ook met knuffeltje! –> Raad eens hoeveel ik van je hou

1. Een huis voor Harry
Hoe kan het ook anders. Onze favoriet van het moment zet ik natuurlijk op nummer 1. Dit boek is uitgeroepen tot het prentenboek van 2019. Ook van dit boek zijn meerdere edities verkrijgbaar en er bestaat zelfs een interactieve app waarbij het boek tot leven komt! –> Een huis voor Harry 

Binnenkort zal ik weer een nieuwe top5 plaatsen. Heb je suggesties? Let me know!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*