Weekend = tijd om de keuken in te duiken!

Ra, ra, wat zit hierin...?
Ra, ra, wat zit hierin…?

Het was alweer even geleden dat ik de keuken in dook en echt iets heb gebakken. Dan bedoel ik dus niet het kipfiletje of de aardappeltjes maar echt a la ‘Heel Holland bakt’. Oké, nu schep ik misschien verkeerde verwachtingen. Bakken vind ik leuk, maar hele taarten met ingewikkelde marsepeincreaties is niets voor mij. Ik bak liever healthy tussendoortjes! Na enig geblader in mijn digitale en hardcopy kookboeken, kwam ik een recept tegen dat me wel wat leek.. Fiets gepakt, alle ingrediënten gescoord en beginnen maar! Alles ging goed, totdat ik erachter kwam dat een keukenmachine toch handiger was geweest in plaats van een blender. Een keukenmachine staat al langer op mijn verlanglijstje (en dan natuurlijk de 3200xl van Magimix) maar vanwege de prijs ben ik nog niet overstag gegaan. Ik moest het dus doen met mijn blender.. Toen alle ingrediënten eindelijk fijn waren gehakt, bleef het een kruimelig geheel in plaats van een deegbal.. Tja, wat doe je dan? Uiteindelijk heb ik water toegevoegd en heb ik het op goed geluk maar in de oven gedaan. Gelukkig heeft het goed uitgepakt en heb ik 8 heerlijke proteïnerepen voor de komende week!

8 gezonde tussendoortjes!
8 gezonde tussendoortjes!

Nog even het recept voor 3 – 4 stukken (ik heb alles met 2 vermenigvuldigd). Het recept komt trouwens uit 1 van de e-books van Love FitFood.
– 150 gram gemengde ongezouten noten
– 2 el cacaopoeder
– 6 medjoul dadels
– 2 scheppen eiwitpoeder (ik gebruikte Fit Green Protein van Orangefit)
– 1 tl vanille-extract

Zelf heb ik er dus nog water bijgedaan omdat het bij mij geen deegbal werd maar kruimelig bleef.

Heb jij nog een lekker recept voor gezonde tussendoortjes?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*