Zwangerschapsverlof

Rafael, do I need to say more?

Het is alweer een maand geleden dat ik mijn laatste ‘mommy-to-be-blog’ schreef. Alsof ik niets te vertellen heb…

Verlof

Momenteel is de 3e week van mijn zwangerschapsverlof alweer bijna voorbij. In het begin dacht ik dat mij zou gaan vervelen maar niets is minder waar. Mijn agenda zat zo vol maar natuurlijk heb ik ook mijn rust gepakt. De eerste week van mijn verlof leek ik trouwens veel vermoeider dan nu. Komt misschien omdat ik even een nieuw ritme moest vinden?

Tips

Mocht je je wel vervelen, dan heb ik hieronder een aantal tips neergezet, wie weet heb je er wat aan.

– Nummerrrrrr 1: Lezen! Ik hou van lezen en ben blij dat ik er nu weer tijd voor heb. Ik heb de eerste 2 boeken al uit en heb nu een e-reader van m’n moeder geleend, lekker makkelijk. Daarnaast lees ik ook veel tijdschriften zoals ‘Ouders van nu’ en ‘Kek mama’.

– Nummerrrrrr 2: Spreek af met vriendinnen! Mij lukt het niet meer om lange stukken te lopen, maar lang op een terras zitten of op het strand liggen gaat prima, vooral met dit weer! Of spreek gezellig thuis af.

– Nummerrrrrr 3: Start met het DIY-project wat je al maanden in je hoofd hebt. Ik ben bijvoorbeeld bezig met het maken van een geboortebord/geboortepaal voor in de tuin als de kleine straks geboren is. Even op zoek naar wat hout, restjes verf en schilderen maar! Stiekem heb ik nog 4 DIY ideeën maarre… daar ben ik nog niet mee begonnen… Dit babynestje heb ik trouwens in maart gemaakt.

Babynestje, zelfgemaakt!

– Nummerrrrrr 4: Verwen jezelf met bijvoorbeeld een zwangerschapsmassage! Ik heb mezelf de afgelopen 2 weken 2x laten masseren en deze week ben ik bij de pedicure geweest. Allemaal van die dingen waar je (ik) normaal gesproken geen tijd voor maakt.

– Nummerrrrrr 5: Download een stom spelletje op je telefoon… ik ben ‘verslaafd’ aan 2 spelletjes. Namelijk ‘Free to Fit’ een soort tetris en ‘Nonograms Katana’ dit zijn Japanse puzzels. Aan de ene kant vind ik die verslaving irritant maar aan de andere kant train ik evengoed een beetje m’n hersenen ;-)

Classic mode, verbeter jij mijn topscore? ;-)

– Nummerrrrrr 6: Begin aan een leuke serie op bijv. Netflix. Ik ben helemaal geen Netflixer maar de serie ‘Jane the Virgin’ is toch wel een aanrader hoor! Ik ben hier dinsdag of woensdag mee begonnen en zit momenteel al bij aflevering 12 van het 1e seizoen.. Vooral Rafael is de moeite waard. Zwijmel, zwijmel.. Oja, hier z’n insta-account. Hij deelt vooral veel familie-kiekjes!

Rafael, do I need to say more?

– Nummerrrrrr 7: Blaas (of laat dit doen..) een zwembadje op, maak een kan met citroenlimonade, zet deze naast het badje en ga lekker chillen! Dit idee heb ik zelf nog niet uitgevoerd maar kan natuurlijk best lekker zijn!

– Nummerrrrrr 8: Verwen jezelf met je favoriete gerechten! Ik denk dat ik een receptenboekje voor de kraamverzorgster ga maken, zodat ze straks niet met een broodje pindakaas aankomt ;-)
Hier trouwens het recept van de mug cake

Mug cake, jummie!

Verder zou je natuurlijk ook iets aan het huishouden kunnen doen of online gaan shoppen maar dat kun je natuurlijk zelf ook bedenken. Alhoewel dat eerste bij mij niet echt van de grond komt ;-)

Wat heb jij gedaan/doe jij tijdens je zwangerschapsverlof? Misschien heb ik nog wat aan je tips!

1 Comment

  1. Geweldig weer Eef. Al ben ik dan niet zwanger.😃 Sommige tips zijn voor mij ook nuttig.Geniet van Rafael. Maar vergeet ook je eigen hunk niet😉
    Sterkte met de laatste loodjes.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*